Proč je severní kardinál oblíbeným zimním ptákem



Severní kardinál Severní kardinálUznání: Getty Images

Ať už jste amatérský pozorovatel ptáků nebo zkušený ornitolog, každý rád sleduje krásného severního kardinála. Barevné a hudební, to živé a populární pěvec (je to státní pták sedm státy) neopustí domov jen proto, že se na jih trochu ochladí. Náš region je domovem mnoha ptáků s trvalým pobytem, ​​což znamená, že jsou přítomni po celý rok; smuteční holubice, bobby, stehlíky a různé druhy jestřábů a sov jsou jen některé druhy drůbeže, které v zimě zůstávají doma. Žádný však není tak poutavý jako jasně červený severní kardinál. Takže i když to může být příliš bouřlivé na to, abyste šli ven, nalijte si hrnek kávy, posaďte se k oknu a sledujte, jak tito krásně vybarvení kardinálové osvětlují zimní oblohu.



Rozjasní zimní den

Na rozdíl od jiných druhů ptáků severní kardinál během zimy nemigruje. Díky svému brilantně červenému opeření je lze snadno spatřit a zábavné je sledovat, jak loví a hrají si v chladu. Dokonce i jemněji zbarvené ženy s krásnými červenými odlesky ve světle hnědém peří lze vidět poletovat mezi větvemi. Kardinálové jsou stejně tak krásně posazeni na pusté větvi stromu, jak sedí mezi jasnými vždyzelenými větvemi.

Vydávají radostný zvuk

Na rozdíl od mnoha jiných zpěvných ptáků v Severní Americe umí zpívat jak mužské, tak ženské kardinály a mají celou řadu různých písní, které budou hrát po celý den. (U většiny druhů pěvců je schopen zpívat pouze samec.) Když žena kardinál zpívá z hnízda, obvykle to znamená, že říká muži, že potřebuje více jídla.





Jsou dobrými poskytovateli

Kardinálka staví hnízdo, zatímco muž pečlivě dohlíží na ni a okolní území na predátory a jiné muže. Samice bude jako jediná inkubovat vajíčka. Povinností samce během této doby je krmit ji v hnízdě a chránit jejich území před vetřelci. Jakmile se mládě vylíhne, nakrmí je jak matka, tak otec.

Loajální k sobě navzájem (obvykle)

Pokud budete kardinály sledovat nějakou dobu, můžete vidět rituál, který se označuje jako krmení kamarádů . Samec sebere semínko, skočí k ženě a oba se rychle dotknou zobáků, když si vezme jídlo. Krmení kamarádů pokračuje fázemi snášky a inkubace vajec. Dvojice severních kardinálů obvykle zůstávají pohromadě po celý rok a páry často, ale ne vždy, zůstanou pohromadě, dokud jeden nezemře, a přeživší partner pak bude hledat jiného partnera.



Jsou to celoroční sousedé

Protože tito ptáci obvykle nemigrují - i když mohou cestovat, pokud bude nedostatek potravy - můžete si po celý rok, včetně zimních měsíců, užít si na svém dvoře severní kardinály. Abyste jim zabránili v pohybu, ujistěte se, že má vaše nemovitost odpovídající přístřeší a hnízdiště potravinové zdroje. Kardinálové mohou vypadat okázale, ale dávají přednost diskrétním odlehlým oblastem pro úkryt a hnízdění. Houštiny hustých keřů a keřů poskytnou dobré krytí, aby se ptáci cítili bezpečně. Mezi jejich oblíbené rostliny patří borůvky, klematis, vinná réva a hloh. Stálezelené rostliny, jako jsou borovice a smrky, také poskytují pohodlný zimní úkryt. Základní hnízdní materiály, jako jsou malé větvičky, jehličí a odřezky trávy, povzbudí kardinály k tomu, aby poblíž stavěli hnízda, ačkoli nebudou používat ptačí domky. Udržujte si zásoby krmiva pro zpěvné ptáky, když přírodní zdroje potravy ztenčí - mezi potravinami, které si kardinálové užívají, jsou slunečnicová a světlicová semínka, prasklá kukuřice a čerstvé bobule.

Během jara můžete vidět mužského severního kardinála útočit na okno. Ve skutečnosti útočí na jeho odraz ve skle, protože bude tvrdě bránit své rozmnožovací území před vniknutím mužů.